tisdag 2 mars 2010

OS slut för den här gången

Vinter OS i Vancouver är över och trots många arrangörsmissar och kritik mot bildproducenter och grafik blev det en resultatmässig succe, inte minst för värdnationen som slog alla rekord på medaljfronten. Det är många grenar jag missat med andra ord för jag har inte sett mycket av Kanada. Sveriges framgångar har jag däremot njutit av, framför allt skidlandslaget som gjorde ett fantastisk spel. Att herrlaget tog guld i långa stafetten kändes oerhört representativt för hela tävlingen särskilt efter laginsatsen i dubbeljakten. Kul med en Kalixbo i den framgångsrika ledningen.

Jag hör också till dem som gillat Vinterstudion, Andre Pops är suverän och jag tycker Jonas Karlsson klarar sig bra. Man ska vara påläst och faktaspäckad när man guidar tittare. Endel besserwisserkommentarer får man räkna med av riktiga entusiaster. Jag som är helt ointresserad av både Facebook och twitter bryr mig inte heller ett dugg om ifall SVT ligger efter i den tekniken, så länge de visar tävlingarna, intervjuer och fördjupande inslag. Jag vet däremot inte vem som skulle vara optimal att sköta intervjuer med de aktiva, det är en svår konst vare sig det är vinnare eller förlorare de talar med. Varken Hermundstads "hur känns det" eller Elofssons tårar, hur charmiga de än är, tillför ju något till det vi precis sett.

Av kommentatorerna gillar jag Hård/Blomqvist bäst, de kompletterar varandra bra och det är lagom mycket struktur, kunskap och hjärta. Roligast var Björn Fagerlind och Stig Strand under damernas superkombination då jag tror Strand surnade till efter att Anja petades ner från ledningen av amerikanska Mancuso. Näste på tur var slalomspecialisten Maria Riesch men enligt Strand åker hon så dåligt att det nästan är kriminellt. Det lät ungefär såhär:
Strand: Nej vad dåligt hon åker.
Fagerlind: Men hon leder ju.
Strand: Hon åker dåligt!
Fagerlind (nu helt säker på att Riesch inte kommer tappa sitt försprång): Vad spelar det för roll så länge det går fortast?
Strand: mutter, mutter
Stor humor.
Som "tur var" trillade ju sedan Vonn och Anja fick sitt välförtjänta brons, jag vågar inte tänka på hur gubbsur Stig Strand skulle ha blivit annars. "Hon hade ju inte ens en bra linje!"

Analysen av härliga Kalle Grenemark och Christer Ulfbåge som Kjell på Weird Science gör är klockren. Lilla Kalle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar