onsdag 24 mars 2010

Roligt och romantiskt

I bokfrågornas ABC hos Lilla O var det i veckan snarare svårt att begränsa sig eftersom jag kommer att tänka på en lång lista med svar på R. Det får bli några riktigt gamla favoriter.

1. Har du läst någon bok som kretsar kring en rättegång?
Ja flera av kungen av juridiska dramer, John Grisham. Juryn med många år på nacken utspelar sig i södra Mississippi under rättegången mot Carl Lee Hailey som tagit rättvisan i egna händer och skjutit två män som våldtagit hans 10-åriga dotter. Generellt är jag är svag för rättegångsscener i både böcker och filmer när sanningar och intriger rullas upp (tänk ”You can’t handle the truth!” i A few good men).

2. Har du någon romantisk favoritbok?
Hmm, romantik är kanske inte min starka sida, men klassiska Jane Austen och favoriterna Förnuft & känsla samt Stolthet & fördom är romantik personifierad, både tidseran de speglar och kärleksförhållandena.

3. Religion påverkar oss antingen vi är troende eller inte. Berätta om en bok där religionen har betydelse.
enligt Maria Magdalena av Marianne Fredriksson är skriven med inspiration av uppgiften att Maria också var en av Jesus lärjungar och här får vi höra hennes version som ger ett annorlunda perspektiv på kristendomen.

4. Slutligen vill jag att du berättar om en riktigt rolig bok!
Hyllorna här hemma är fulla av roliga böcker då framför allt sambon är mycket svag för denna kategori. Hans fniss gör mig så klart nyfiken. I Kan innehålla nötter av John O'Farell tar Alice och David begreppet curlingföräldrar till en helt ny nivå i sin hysteriska jakt på perfektion i familjelivet.

1 kommentar:

  1. Gillade också Kan innehålla nötter. Speciellt när mamman klär ut sig och gör prov. Tala om curling.

    SvaraRadera