onsdag 31 mars 2010

Tema Häxor

Lyrans tematrio handlar i veckan om häxor, som det finns gott av i litteraturen:

Trollkarlens slott av Dianna Wynne Jones innehåller både häxor och trollkarlar och följer Sophie i Howls mystiska slott på jakt efter att häva en förbannelse hon drabbats av. Det är på denna som underbara Det levande slottet av Hayao Miyazaki bygger på.

Häxan och lejonet är nog den bok jag läst flest gånger, jag lånade den vid nästan varje biblioteksbesök när jag var liten, innan jag äntligen köpte den själv. Att följa med Lucy, Edmund, Susan och Peter genom garderoben till äventyret i Narnia där den Vita Häxan styr är lika fantastiskt varje gång.

Eftersom jag gillar både häxor och Guillou tänkte jag att hans historiska reportage om häxprocessen på 1600-talet, Häxornas försvarare, skulle vara bra, men zzznark, jag fick ge upp.

2 kommentarer:

  1. Jag orkade faktiskt läsa hela Guillous bok men har nu glömt det mesta - jag minns dock att jag irriterade mig rätt rejält på vissa av hans teorier.

    Häxan och lejonet var det väldigt länge sedan jag läste nu men den står i bokhyllan och lockar lite emellanåt

    SvaraRadera
  2. Narnia-serien har jag inte läst, men de står nu i dotterns bokhylla så jag ska ta och läsa dem med (eller före) henne.

    SvaraRadera