lördag 13 mars 2010

Helgnöjen

Jippie, vilken bra och spännande final det blev av På spåret. Båda lagen var värdiga vinnare, men att härliga Johanna Koljonen tog hem det tillsammans med Marcus Birro känns bra. Nu är mina tantfredagskvällar över för den här gången och jag ser redan fram emot nästa säsong.

I dag blev det äntligen av att se Avatar. Tyvärr inte 3D-versionen för vi valde en lite tidigare föreställning så där gick vi så klart miste om mycket av det speciella med filmen, för annars var det mycket man redan har sett. Lite Star Wars, Alien, Sagan om ringen, Världarnas krig, Transformers, Matrix, Harry Potter och så ett tidsenligt naturen-slår-tillbaka perspektiv i en värld där diplomati är för fjollor och våld för machomän. Men i övrigt var den fantastiskt gjord. Jag är glad att det var teknikpriser som Avatar vann på Oscarsgalan i söndags och helt tillfreds med att den inte blev bästa film. En 3:a, rätt och slätt.

Det var däremot härligt att höra en av salongens yngre besökare utbrista i ett spontant "Wow!" när en blomma på planeten Pandora förvandlades till en slags spinnande eldfluga, en av de enklare effekterna under Camerons 2.41 långa mastodontverk. Jag önskar att jag fortfarande kunde bli så överväldigad.

Nu: packa inför tjänsteresa i veckan. Till England följer French och Hustvedt med mig!

1 kommentar:

  1. Kul att det finns fler som har "tantfredagskvällar" :)

    Jag funderar själv på att läsa något av Hustvedt så jag ser fram emot att veta vad du tyckte om "Sorgesång".

    SvaraRadera