onsdag 17 november 2010

Bokgeografi: Mexiko

Jag missade några nordiska länder under min semester och hoppar på Bokgeografin hos enligt O i Mexiko. Otaktiskt, för det är lite klurigt, men here it goes:

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Mexiko eller är skriven av en författare med anknytning dit.
Jag har inte läst Guillermo Arriagas En svag doft av död, vilket är den enda av hans böcker som hittills översatts till svenska, men har sett många filmer till vilka han skrivit manus. Favoriten är Amores Perros från 2000.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Mexiko. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.
Jag läser gärna mer av Jerzy Kosinski och hans Pinball utspelar sig bland annat i Mexiko, (samt Kalifornien och New York) och handlar om ett popband vars identitet är okänd men som toppar listor världen över.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Mexiko, som du inte läst, men är nyfiken på.
Ännu en skribent som är både roman- och manusförfattare är Laura Esquivel vars mystiska, passionerade böcker jag gärna skulle testa.

3 kommentarer:

  1. Jag har också Guillermo Arriagas böcker på min vill läsa-lista. Kan rekommendera hans senaste film The Burning Plain, om du inte redan sett den!

    SvaraRadera
  2. Nej, den har jag inte sett - tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Har läst Kärlek het som chili av Laura Esquivel, men inte sett filmen(för visst finns den som film också?!) Boken är i alla fall riktigt, riktigt bra. Guillermo Arriagas har jag dock pinsamt dålig koll på. Tack för tipset!

    SvaraRadera