onsdag 9 december 2009

C där

Tredje delen av Bokfrågornas ABC hos Lilla O får en röd tråd från första frågan:

1. Hur skulle du definiera chick-lit? Vad är ditt förhållande till genren?

Heaven and hell. Jag gillar av princip inte begreppet, betyder det att boken är skrivet av en kvinna eller för en kvinna? Min sambo och jag läser ofta samma böcker och han kan precis som jag uppskatta de lättsamma och roliga böckerna om alla sorts relationer som så kallad chick-lit innehåller. En lyckad chick-lit kan vara himlen, som Come together av gifta paret Josie Lloyd & Emlyn Reese. En alltför banal och stereotyp kan vara helvetet, som Ska vi slå vad?

2. Berätta om en bok som innehåller en viktig ceremoni.
Kör på chick-lit tema och en inte helt ovanlig handling, triangeldramat! I Amandas bröllop ska Amanda gifta sig med Mels ex vilket leder till förvecklingar och högtflygande sabotageplaner.

3. Förra veckan delades den spanskspråkiga världens mest prestigefulla litteraturpris Cervantespriset ut. Cervantes skrev om antihjälten Don Quijote. Vem är litteraturens största anti-hjälte enligt dig?
Spontant tänker jag på Bridget Jones som inte ses som speciellt lyckad, varken av sig själv eller andra, men på olika sätt ändå når framgång.

4. Dela med dig av ett citat som på något sätt anknyter till böcker och författare!
"En bokälskare går aldrig till sängs ensam." (och till sängs går du så klart i aprikosa La Perle underkläder i sann chic-lit anda!)

2 kommentarer:

  1. Himmel och helvete är en bra beskrivning. Jag tror egentlígen inte att det är bara kvinnor som kan uppskatta bra chic-lit, men att få män vågar sig på att läsa genren.

    Bridget Jones är en klockren anti-hjälte!

    SvaraRadera
  2. Jag kan bara kontra: Vilken snygg mall! :-)
    Kul att din sambo läser samma böcker som dig. Vi gillar vissa böcker båda två men min sambo läser vare sig deckare eller chic-lit. /Cissi

    SvaraRadera