onsdag 16 december 2009

Bokfrågornas ABC - D

Bokfrågornas ABC fortsätter hos Lilla O, fjärde bokstaven är D:

1. Deckare säljer som smör inte bara i Sverige. Vem är din favortiförfattare i genren? Vem är din favoritperson i deckarvärlden?

Jag är väldigt svag för Dennis Lehane och hans privatdeckare Kenzie & Gennaro. Det är arbetarklass i Boston, starka vänskapsband, rå men hjärtlig ton, spänning och coola repliker. Love it.

2. Jag är ingen storläsare av drama, men det händer. Främst var det under mina litteraturstudier som jag fick i mig en del. Vilken är din favoritpjäs? Har du läst eller sett den, eller kanske både och?
Jag går inte på jättemånga pjäser, jag såg Rosens namn och den var bra precis som boken. Just nu vill jag väldigt gärna se Jane Eyre med Julia Dufvenius och Mikael Nyqvist.

3. D som i dumburk. Böcker blir inte sällan tv-serier. Vilken är din favoritserie med en litterär förlaga?
Anne på Grönkulla är en härlig tv-serie. I modern tid gillar jag både Dexter och True Blood men har inte läst böckerna som föregår dem.

4. Det är redan december. Berätta om en bok som utspelar sig i december eller i alla fall på vintern.
Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak är Pigge Werkelins berättelse om tsunamin annandag jul 2004 och de veckor som följde.

1 kommentar:

  1. Dennis Lehane är bra, men det var längesedan jag läste något. Werkelins bok har stått i hyllan ett bra tag, men den verkar så fruktansvärd att jag inte vet om jag klarar av att läsa den.

    SvaraRadera