fredag 30 december 2011

Bokåret 2011

Jag använder samma mall som förra året då jag summerar bokåret som gått. Då hittade jag den hos enligt O.

Bästa boken jag läst i år är:
Högst betyg får Timmarna av Michael Cuningham som var ett fynd i sommartugehyllan samt Nicole Krauss Kärlekens historia som jag fullkomligt älskade. Båda författarna var dessutom nya bekantskaper!

Sämsta boken jag läst i år är:
Hundraåringen som bla bla bla. Blä.

Störst förhoppning hade jag på:
Jag har stora förhoppningar på de flesta böcker jag tar mig an och i år var kanske "pressen" störst på Cirkeln, Presidentens hustru,
Här ligger jag och blöder
och Flickan från Ingenstans och ingen av dem gjorde mig besviken.

Mest besviken blev jag över:
Den stora bloggälsklingen
En dag av David Nicholls levde inte upp till mina höga förväntningar vilket alltid är tråkigt, men då kanske filmen blir en bättre upplevelse. Jag får kolla in det när den kommer på DVD i februari.

Så här utmärkte sig läsåret 2011:

Bokklubben som startade i början av året har självklart haft stor inverkan på min läsning, den har bjudit på underbar läsning med fantastiskt bokprat och fått mig att läsa flera nya författare. Hälften av alla böcker jag läst i år är faktiskt skrivan av för mig nya bekantskaper, vissa som uttalat stod på min "att läsa" lista, andra som dök upp mer oväntat. 50% nytt är inte dåligt och av dem blev även flera favoriter som jag definitivt kommer återvända till.

För första gången deltog jag i år i flera pocketbyten anordnade av En bok om dagen vilket var en mycket roligt upplevelse, både att få och att ge! En ny elektronisk apparat i hushållet innebar även att jag provat e-böcker vilket är ett helt OK alternativ för t.ex. bokklubbsval jag inte känner för att köpa.

2 kommentarer:

  1. Hundraåringen var ju klart underhållande och gömde några större verk... Timmarna hittade jag på bibliotekets hylla för 10 kr, på finska :)

    SvaraRadera
  2. Jag har också varit med på mitt första bokbyte, och hjälp vad kul det var! :-)

    Gott Nytt Läsår!

    SvaraRadera