fredag 10 september 2010

Vacker bloggare!

Jag tror inte jag hade kunnat bli mer förvånad eller glad över Beautiful Blogger priset som Helena på Fiktiviteter förärade mitt bidrag till cyberrymden. Ett stort och hjärtligt TACK!

När man fått en award ska man:
 • Kopiera in awardbilden i min blogg för att visa att jag fått den.
 • Tacka och länka till den som nominerade dig.
 • Nominera sju andra bloggare och länka till dem.
 • Berätta sju intressanta saker om dig själv.

De bloggar jag regelbundet återkommer till är alla inspirerande och underhållande på många olika sätt, och de flesta är redan mångfaldigt nominerade, det kan inte hjälpas. 7 favoriter:

Fiktiviteter - Helena som med passion recenserar allt från klassiker till senaste vampyrserien samtidigt som hon doktorerar, twittrar och lever familjeliv.

enligt O - Alltid engagerade O för välskrivna och inspirerade inlägg och roliga utmaningar.

Lyrans noblesser - Med smak som på pappret är långt från min egen men ändå inspirerat till många fantastiska läsupplevelser.

Hyllan - För blandningen av gammalt och nytt från bokhyllan och vakraste bohyllebilderna.

Jag lägger även till;
Boktoka som gjort att varukorgen på Adlibris svämmat över många gånger med sina sakliga men personliga reflektioner av all sköns böcker.

Anna Thunman-Sköld på TV-planetens blogg för hennes noggranna uppdateringar om mer och mindre viktiga detaljer om TV-världen

Tuffast av alla som också är en blogg med mycket bokanknytning, men framför allt är det vardagsbetraktelser med humor och skärpa.

7 saker om mig:
 1. Jag är notoriskt klumpig och slår mig ofta samt har förstört, tappat eller förlagt de flesta av mina värdesaker (ett antal telefoner, nycklar, plånbok, smycken, lillemans väska med DVD skivor… ).

 2. Samtidigt har jag ofta stor tur (matjord i fickorna säger min faster) och har fått tillbaka många av mina värdesaker på de mest fantastiska sätt. Bl.a. mitt pass efter ett samtal till postens uppsamlingscentral i Kiruna där jag beskrev ett brev och den eventuellt felaktiga adress som troligen stod på brevet.

 3. Jag är oerhört dålig förlorare. När jag och min kompis reste i Sydamerika spelade vi mycket kort och jag vann nio gånger av tio, men vid denna var tionde förlust var jag på dåligt humör i flera timmar.

 4. Trots detta älskar jag sällskapsspel, Alfapet är en favorit, och TP. Inte Rappakalja och annat trams där man ska hitta på saker. Jag vinner definitivt inte alltid och får jobba med mitt förlorarhumör.

 5. Jag älskar quiz, att delta men framför allt att utforma och har i veckan lagt många timmar på ett Film-, tv- serie och musikquiz till en kompis överraskningsfest.

 6. Jag har bott i Wien och drömmer om att bo utomlands igen, antingen innan lilleman börjar skolan eller när han flyttat hemifrån!

 7. En av mina favoritkaraktärer är Beatrix Kiddo i Kill Bill, därav mitt alias, även om Pulp Fiction är favoriten av Tarantino.

2 kommentarer:

 1. Tack vad söt du är! Känner helt igen mig i punkt ett, men tyvärr inte riktigt i punkt två. Spel och quiz är min grej också och jag vinner gärna!

  SvaraRadera
 2. Tarantino! Min husgud :)

  Pulp fiction är underbar. Inglourious basterds såg jag för första gången i somras, och den var strålande. Nog min favorit. Men det kan ju också bero på att man sett de andra filmerna några gånger :)

  SvaraRadera