måndag 5 mars 2012

I min hylla: D

D kan mycket väl vara den vanligaste begynnelsebokstaven på titlarna i vår hylla. De, Den, Det och Du utgör en betydande del och andra som heter något med Doktor, Domedag, Domare eller börjar på Död gör att den seglar upp i topp, kanske i konkurrens med E och S, vi får se vad inventeringen visar.

Alla ryms omöjligen i ett inlägg så de fyra som får representera är tre "creddiga" och en utskälld...

Dark Places, mörk och spännande om Libby Day's jakt på sanningen om vad som egentligen brutalt mördade hennes familj för 20 år sedan, ett brott som hennes bror är fälld för.

Du sköna nya värld, Huxley's klassiker från 1932 om ett framtida samhälle där barn odlas fram på industriell väg och människan lever i strikta kaster och dagligen drogas för att underkasta sig ordningen.

Da Vinci koden, med religionssymbolikern Robert Langdon på en jakt i rasande tempo efter den heliga Graal. Min hängmatteläsning sommaren då den retade upp en halv värld och hela katolska kyrkan. Jag tyckte den var underhållande!

Den hemliga historien, Donna Tartts kultförklarade debut från 1992 om en intellektuell klick elever vid ett amerikanskt universitet och deras dekadenta leverne och komplicerade relationer som leder till en katastrof.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar