måndag 30 januari 2012

Tematrio - Olästa författare

Förra året var faktiskt varannan bok jag läste skriven av en för mig ny författare, vilket är ett ovanligt bra facit. Av dessa blev några genast favoriter som jag definitivt kommer att återvända till, men självklart finns det många kvar att upptäcka. Lyran ber i veckan: Berätta om tre författare ni ännu inte läst, men har lust att läsa! Var börja? Jo, med dem där jag redan har titlar hemma. 2012 blir kanske deras år?

Joyce Carol Oates. Blonde köpte jag på en bokrea för flera år sedan och i det första bokbytet jag deltog i förra året hade Erika vänligheten att skicka mig Dödgrävarens dotter. Jag tar fram och känner på dem ibland men än så länge står de i hyllan och mognar.

Chimamanda Ngozi Adichie. Det andra bokbytet skickade Cinnamon mig en av sina egna favoriter, Lila hibiskus. Den har följt med i packningen på några resor men är än så länge oläst. Skärpning!

Naomi Novik införskaffades i jakten på ett nytt fantasyäventyr och även om serien om draken Temeraire enligt M inte fyllde tomrummet efter t.ex. Harry Potter så vill jag verkligen läsa både Hans Majestäts Drake och Jadetronen som står i hyllan.

4 kommentarer:

 1. Joyce Carol Oates är en av mina favoritförfattare, hoppas du kommer gilla henne också :) Dödgrävarens dotter var en av förra årets höjdare för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hon är ju väldigt produktiv och omtyckt, kan inte fatta varför det ska vara så svårt att ta tag i!? :)

   Radera
 2. Jag har samma "problem" med JCO, funderar på varför och tänker ibland att "när hon får Nobels litteraturpris då blir det av" så det är bara att vänta och se!

  SvaraRadera
 3. Chimamanda Ngozi Adichie har även skrivit den ännu bättre En halv gul sol.

  SvaraRadera