tisdag 22 november 2011

Tematrio - Vampyrer

Övernaturligt är ett favoritämne, kanske ännu mer på tv och i filmens värld, men i veckans tematrio ber Lyran oss berätta om tre böcker som handlar om vampyrer eller andra övernaturliga varelser!

Är för tillfället mitt uppe i Justin Cronins tegelsten Flickan från Ingenstans, även känd som The Passage. En upptäckt i Sydamerikas djungler blir ett militärt experiment som går snett. Några år senare närmast utrotas jordens befolkning av viraler som är allt annat än undersköna och romantiska versioner av det blodtörstiga släktet. Men det finns hopp i form av en överlevande koloni och Amy, flickan som smittades med samma virus som viralerna men som blev något helt annat.

Människohamn av John Ajvide Lindqvist är en fantastisk och läskig historia som utspelar sig i det yttre havsbandet, vid Domarö och fyren Gåvasten där femåriga Maja försvinner spårlöst. När hennes pappa ett par år senare återvänder är det inte utan att han börjar misstänka att spöken är inbladade i flera märkliga händelser på Domarö....

Just hemkommen från Edgar Allan Poes trakter på amerikanska östkusten fick jag med mig en bok med The Essential Tales and Poems och ser alldeles särskilt fram emot The Fall of the House of Usher som i sann Poe-anda verkar innehålla hemsökta hus och övernaturliga fenomen.

6 kommentarer:

 1. Åh, Människohamn är en favorit! The Passage står fortfarande och samlar damm i bokhyllan, jag skäms lite över att den blivit så försummad.

  SvaraRadera
 2. Hanna: Jag brukar inte vara den som kastar mig över tegelstenar, men både sambon och bloggvärlden var så översvallande eniga.....Nu klickade vi just hem drygt 1100 sidor King "Under kupolen", och den lär få stå i fred från mig ett tag. :)

  SvaraRadera
 3. Människohamn ska jag ge mig på när dottern blir äldre, just nu klarar jag inte läsa och småflickor som försvinner.

  SvaraRadera
 4. Lyran: Nej, en del ämnen får man lov att undvika!

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag är din hemliga jultomte i En bok om dagen's Julklappsbyte. Jag snokar väl omkring lite för att se vad du kan tänkas gilla. :)

  SvaraRadera