onsdag 30 november 2011

Är vi verkligen så här stereotypa?

Julhandeln är i full gång och jag kan inte låta bli att irritera mig över näthandlarnas julklappstips där det anses nödvändigt att dela upp världen i kvinnor, män, unga och gamla. Spel, filmer, böcker, till och med musiken ska kategoriseras. Han ska lyssna på Eldkvarn, hon på Anna Ternheim, mormor ska läsa Bodil Jönsson, morfar Per Ahlmark. Och här försöker jag lära min 4 åring att det inte finns tjej- och killsaker. Kanske är jag överkänslig, men jag är seriöst intresserad av hur många som finner guiderna hjälpsamma, det läggs ju i alla fall ner energi på att skapa dem på i princip alla sajter?

Nej då läser jag hellre julklappstips hos Ett hem utan böcker och ser fram emot julkalendrarna med boktips hos Fiktiviteter, Enligt O, Mias bokhylla och Erika.

Till henne (enligt Bokus):
Till honom:
6 kommentarer:

 1. Det er så dumt. Jeg kan forresten meddele at her i huset er min mann sur for at han ikke "får" lese Auel og jeg for at jeg ikke "får" lese Gardell. Men det er klart, får jeg Auel til jul og han Gardell så blir det jo bra, for da kan vi bytte i smug. Vi må bare la være å lese på bussen, for da vil det oppdages at vi jukser...

  SvaraRadera
 2. Av nån anledning så får jag inte kommentera när jag är inloggad på mitt googlekonto (eller så får jag det och har spammat dig utan att jag ser det)....

  Jag tycker också att det är jätteirriterade med de där kategorierna, hade hellre sett uppdelning efter intresse/genre. Men det är väl till för släktingar som inte känner personen i fråga så bra, då är det väl "bekvämt" att gå efter kön eller ålder. För alla kvinnor mellan 30 och 40 gillar samma böcker, typ.

  SvaraRadera
 3. Men är inte Kepler för våldsam för att passa kvinnor? Tänker att kvinnor är för känslosamma för att klara sådant. Bäst att satsa på något mjukare som Auel.

  SvaraRadera
 4. håller med! Tänker på detta varje jul.
  Det är också lite kul när de har kategorier som "till lillasyster". Enligt cdon gillar lillasyster Harry Potter, Barbie och Twilight (när det gäller film). Jag tror varken min 27-åriga eller min 20-åriga lillasyster är särskilt intresserad av Barbie och de tre musketörerna.

  SvaraRadera
 5. Då är vi hittills 100% mot julklappstipsen!
  Lattermild: ni kan ju byta omslag med varandra så att ingen kommer på ert gränslösa beteende :)
  Och Kepler kommer undan eftersom ju en kvinna trots allt är inblandad så det måste finnas några förmildrande omständigheter - och för att Persbrandt ska spela i filmen. Kräver sin kvinnliga publik.

  SvaraRadera
 6. Jaa eller hur! Jag har också stört mig enormt på det :(

  Jag har istället haft tips för olika intressen som Zombies, Cupcakes eller Robotoar ^^

  SvaraRadera