lördag 28 augusti 2010

Nostalgi 1

Både hemma hos mina och M's föräldrar finns det högar av böcker från Kalle Ankas bokklubb som vi båda var medlemmar i när vi var små. Jag har tagit fram några åt gången under åren men i sommar var egentligen fösta gången som lilleman själv var intresserad . Jag är inte förvånad över att de som blev hans favoriter även var de som min pappa läste om och om igen för si sådär trettio år sedan.

Pingvinen som alltid frös om stackars Pablo som flyr sydpolen i jakt på sol och värme, Kajsa kokar soppa på en knapp där Kajsa lurar sin snåla farbror Joakim att bjuda hela byn på middag eller äventyret med Musse Pigg i lilleputtarnas land à la Swift kan jag fortfarande i stort sett utantill. Kejsarens nya kläder funkar dock inte i Disneys tappning. Vi fick hem ett gäng till hans egen bokhylla så nu kan vi fortsätta läsa oss less på dessa gamla pärlor.

2 kommentarer:

  1. Åh Pablo, jag älskade honom och hans badkar! Undra var mina och syrrans böcker finns? år nog röja på mammas och pappas vind.

    SvaraRadera
  2. Vi har oxå dessa gamla klenoder. Plus att vi är med nu (Disneys bokklubb). Visa böcker har vi fått igen, och några har då varit omgjorda och jag måste tyvärr säga att de nya känns inte alls lika bra :( Så häng kvar vid de gamla :)

    SvaraRadera