tisdag 16 februari 2010

Inspiration!

Efter helgens besvikelse i skidskyttet, även om jag inte hade förväntat mig guld, kändes gårdagens prestation av Charlotte Kalla ändå förlösande både för OS-truppen och för oss i publiken.

Underbara Charlotte har sedan rycket i slalombacken under Tour de Ski för två år sedan fått oss att hoppas och tro att 42-års medaljtorka för kvinnliga skidåkare under OS äntligen kan vara över. "Jag är lite förvirrad just nu och förstår inte riktigt vad som har hänt" säger Kalla på sin sköna norrbottniska dialekt. Hon strålar och Jonas Karlsson och Per Elofsson blir tårögda i Vinterstudion. Idrott alltså, hur underbart är det inte? Anna Haags fantastiska men nesliga 4:e plats ska inte heller glömmas bort. Det bådar för ytterligare några spännande lopp, inte minst stafetten.

Men visst är det synd med den stora tidskillnaden. Radiosporten som brukar står på under stora mästerskap ekar tomt på dagarna. Jag kommer inte följa starten av curlingturneringen eller konståkningen i natt tyvärr men hoppas Kallas guldglans spiller över lite på dagens svenskar. Heja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar