måndag 18 januari 2010

Filmfestival!

Mellan den 29/1 och 8/2 äger Göteborgs Filmfestival rum, den 33 i ordningen och utbudet är som vanligt enormt. Det är kort, långt, animerat, spelfilm och dokumentärer från världens alla hörn. Helgens uppdrag var att från de 30 filmer jag vid fösta anblick kunde tänka mig att se, krympa antalet till det mer realistiska 4-5 st. Resultatet blev följande:

Soul Kitchen: Tysk spelfilm i restaurangmiljö av Fatih Akin som gjorde utmärkta Vid himlens utkant.

Say my name: Nederländs dokumentär om kvinnliga hip-hopare. Dokumentärer och musik brukar vara en ypperlig kombination.

About Elly: Irans Oscarsbidrag om en grupp vänner som åker på semester tillsammans. En film som ska ge en alternativ bild av det Iran vi vanligen ser vilket känns mycket spännande.

La Mission
: Amerikansk spelfilm om latinokvarteret La Mission i San Fransisco och Che som får förhålla sig till kvarterets machokultur och homofobi när hans son förälskar sig i en kille.

Eastern plays: Svensk-bulgarisk spelfilm om två bröder som tappat kontakten men vars vägar åter korsas. Genomtänkt soundtrack utlovas.

Det är alltid svårt att hitta pärlorna utifrån kortfattade beskrivningar, men jag är mycket nöjd och förväntansfull. Vi är tre som ska gå, men har två biljetter till varje film, så fördelningen besökare-barnvakt är inte bestämd än. M brukar inte propsa på att gå, men jag ska få iväg honom på två av ovanstående i alla fall, det brukar uppskattas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar