måndag 23 november 2009

Tematrio - Barnens favoriter

Berätta om tre barnboksfavoriter - dina egna, eller dina barns!
Det finns så mycket att längta till i barn- och ungdomslitteraturen. Jag hoppas verkligen att lillemans bokintresse håller i sig. Hans favoriter är fortfarande enkla, färgglada böcker och även om vi inte kan bestämma precis vad han ska gilla, så påverkar vi ju honom mycket med det urval vi gör. Jag gillar inte Max-böckerna till exempel, alltså undviker jag dem så långt det är möjligt och han får inte möjlighet att upptäcka dem själv. Att välja bara tre favoriter är som vanligt svårt, men så här tolkar jag min soon-to-be 2 åring:

Molly - Lucy Cousins. En av de första böckerna jag köpte från Barnens Bokklubb var Mollys ordbok och när den kom tyckte jag den var lite väl omfattande, men jisses vad den är välläst. Fina, enkla och många bilder som man kan prata mycket till.
Bu och Bä – Lena och Olof Landström. Eftersom lilleman även älskar att dammsuga är Bu och Bä i städtagen en klar favorit. De flesta Bu & Bä är söta, lagom omfattande små historier med huvudpersoner vars namn han dessutom kan uttala.
Bilar, traktorer och annat som rullar - Richard Scarry. Den här kan man läsa hur länge och hur ofta som helst, och det gör vi också. Det finns så mycket att titta på och man har ingen chans att klå honom i att hitta var Gusten Guldbagge gömt sig på varje sida. M köpte den av nostalgiska skäl, han älskade själv Scarrys figurer när han var liten.

1 kommentar: