torsdag 28 maj 2009

Lägga bananer på?

Christer i P3 pratade de tidigare i veckan om felsägningar och hade bl.a. ett inslag om uttrycket ”lägga rabarber på”. Det härstammar tydligen från att ”lägga embargo” på något. Sedan var det någon lustigkurre som förvandlat uttrycket, inte så mycket som en felsägning utan som en kul grej. Det fick mig att tänka på i somras när vi var på hemvändarfest på hemorten i norr. Min mamma tog mer än gärna hand om lilleman så jag åt, minglade, tävlade och pratade. Många ytliga samtal med gamla bekanta, men så där trevligt som det kan vara när man vet att det bara varar ett par timmar.

Anyway, en av de här gamla kompisarna frågade om sonen och jag pekar bortåt området och säger att honom har mormor lagt bananer på. Bananer? På lilleman? Hur tänkte jag där. Och vad tänkte han som frågade. Om det låg nära till hands att tänka att ”nu har mormor gone bananas” kanske man kan förklara förvirringen, men hon är en behärskad och vän person så det stämmer inte heller. Äh, frukt som frukt, det är som det där med att man kan läsa ett ord med bokstäver som är huller om buller, bara första och sista bokstaven stämmer. Andemeningen går fram. Jag redde aldrig ut det med min bekant men kan fortfarande bli bubblig av skratt när jag tänker på det. Och ikväll kommer mamma!

2 kommentarer:

 1. ja..jag har ju haft kenley som favorit serien igenom utom sista avsnitten när hon framställts som väldigt barnslig och divig..men det kan ju vara sååå vinklat. Hon är ju duktig.
  Men ja Korto är härlig och LeAnne har växt nåt otroligt.

  kram

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tror Kenley kommer vinna nu, men hejar lite på LeAnne som har utvecklats mest och som är mer sympatisk. Ah well, duktiga är de alla tre och vilken press de jobbar under!
  Ha det!

  SvaraRadera