onsdag 28 november 2012

I min hylla: R

I min hylla finns bland annat följande titlar på R:

Roms portar, den första delen i Conn Igguldens Kejsarserie om Gaijus uppväxt, han som en dag ska bli en av de största härskarna och härförarna. Med en romanförfattares friheter lyckas Iggulden dramatisera Julius Caesars liv utan att vara någon historisk avhandling.

Nästa bok på samma tema står oläst i hyllan. Romarblod av Steven Saylor skall vara en detektivroman som utspelas i antikens Rom och köptes in till semestern för något år sedan men har inte lyckats locka till läsning...inte än i alla fall.

Resan ut är Virgina Wolfs debutroman som kom i svenska översättning för ett par år sedan. Den här lade jag åt sidan då jag irriterade mig en hel del på fotnötterna (ja, jag är en så'n) även om jag är nyfiken på resan som Rachel gör till Sydamerika, bland annat i sällskap av Mrs Dalloway! Språket var bitvis helt fantastiskt och jag har alla ambitioner att fortsätta med Wolfs debut vid tillfälle.

Ralph's party är en av Lisa Jewels bästa böcker, även om det nu var länge sedan jag läste något av henne. Ralph och Smith är bästa vänner och delar lägenhet men  när båda intresserar sig för deras nya rumskompis uppstår så klart en del utmaningar. Finns visst en fortsättning, Efter festen, den borde kanske blir nästa Jewel då lite engelsk kvalitetsfeelgood behövs?

2 kommentarer: