onsdag 29 december 2010
Värsta julen någonsin
torsdag 23 december 2010
God Jul
onsdag 22 december 2010
Nick och Norah - bok vs. film
Jag hade länge tittat på det fina lila omslaget till Nick & Norahs oändliga låtlista och läst många goda vitsord om Rachel Cohns och David Levithans samarbete. På lite under 200 sidor får vi följa Nick och Norah som i vart annat kapitel skildrar sitt första möte och färden genom New Yorks klubbliv den där första natten. En oerhört charmig historia med massa spretiga tonårskänslor och härliga musikreferenser. Både M och jag hummade nöjt över denna lilla pärla.
Ungefär samtidigt som jag impulsköpte boken i kassan på ICA dök olyckligtvis filmen med samma namn upp från Lovefilm. Jag skriver olyckligtvis för det är självklart inte rättvist för en film att ses veckan efter att vi båda läst och gillat förlagan. Here's why:
Första kapitlet i boken, som berättas av Nick, avslutas med meningen:"Jag fattar att det här kommer att låta konstigt, men skulle du ha någonting emot att vara min flickvän de närmaste fem minuterna?" Och det är så Nick och Norah slumpmässiga möte sker. Två främlingar som visar sig ha mer gemensamt än de först anade.
Buh #1: Döm av vår förvåning då filmversionen gör precis tvärt om och låter Norah söka undsättning hos Nick. Jag förstår verkligen inte anledningen till den förändringen, utom att det kanske står skrivet i någon filmlag att flickor skall räddas. Michael Cera spelar som vanligt en fin, mjuk och lite velig tonårskille och karaktären hade definitivt tjänat på att behålla bokens version.
Buh #2: I boken är Norah normalt nojig över sitt utseende, men fullt komfortabel att gå omkring i sin stora flanellskjorta bland för övrigt uppklädda klubbkids. I filmen tar hon första chans att på kompisarnas uppmaning byta till push-up BH inför den fortsatta kvällen i New Yorks nattliv.
Hos Breakfast Bookclub hittar jag listan som LA times gjort över sevärda filmatiseringar och där får Nick & Norah representera 2008. I övrigt är det en fin-fin lista med både några nya bok- och filmtips för 2011.
tisdag 21 december 2010
Dag tjugosju: Min favoritplats
söndag 19 december 2010
Dag tjugosex: Mina rädslor
lördag 18 december 2010
Dag tjugofem: En första
Nästa kväll ligger jag skönt på sängen och M, som har fått utbildning av en sköterska, fixar sprutan i min mage. Under året som följer får han många tillfällen på sig att öva och det går utan några som helst problem. Det var bara den första som var svår.
Bokgeografi - Israel
Min favorit av Selma Lagerlöf är Jerusalem om den lilla församlingen som lämnar Dalarna efter en kallelse från Gud och flyttar till den heliga staden. Slitningarna mellan tro, plikt och kärlek samt underbara miljöer skildras fint i denna bok med över 100 år på nacken.
2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Israel. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.
David Grossman är född och uppväxt i Israel där han fortfarande bor kvar en bit utanför Jerusalem. Han är en flerfaldigt prisad författare och fredsaktivist som yttrat sig mycket kritiskt om Israels agerande i Palestinafrågan. Han är en av författarna som som fått uppdraget att medverka i Mytserien där han skrivit sin version om Simson i Lejonhonung.
3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Israel, som du inte läst, men är nyfiken på.
Etgar Keret är född 1967 och en av Israels mest populära yngre författare. Ett par av hans novellsamlingar finns översatta till svenska och de har blivit mycket väl emottagna och omskrivna. Jag är framför allt nyfiken på Åtta procent av ingenting.
fredag 17 december 2010
Dag tjugofyra: Det här får mig att gråta
Ofta: Grey's anatomy, som mina tårkanaler har ett något sjukt förhållande till.
Alltid: Nationalsånger i prisutdelningssammanhang.
Av skratt? Fortfarande Damn you autocorrect!
torsdag 16 december 2010
Tävling hos Bokunge
Hos Bokunge kan du fram till den 20 December tävla om denna skatt fylld av barnfavoriter som Susso, Wirsén och Stafelt samt finaste Allrakäraste syster. Missa inte!
Dag tjugotre: Det här får mig att må bättre
onsdag 15 december 2010
Osynlig
Det hela startar som ett spännande mysterium berättad i första person. Den fortsätter med ett kapitel skrivet i du-form, vilket irriterar mig mycket till en början. Men med tanke på det starka och provocerande innehållet kan jag förstå syftet i att Walker distanserar sig något från sin berättelse. Det vore kanske inte Auster om inte perspektivet sedan ändras ytterligare en gång. Den sista delen av Walkers berättelse är alltså skriven i tredje person, följt av dagboksanteckningar från en av karaktärerna som kastar nytt ljus över delar av historien. Ungefär här tar formen och tekniken över i stället för grundberättelsen och efter en visserligen snyggt konstruerad roman lämnas jag lite hängande i luften. Utan avrundning, resonemang eller förklaringar, vilket absolut inte alltid behövs, men det är något som saknas, jag kan inte riktigt kan sätta fingret på vad.
Jag får tidigt Den Hemliga Historien vibbar av Osynlig, d.v.s. en ung man blir indragen i ett händelseförlopp han inte har någon kontroll över, även om Walker aldrig är lika aningslös och naiv som Richard Papen. Karaktärerna i boken är också generellt rätt osympatiska och inte några jag känner speciellt mycket för. Men där Papen i DHH förhöll sig passiv är Adam Walker överdrivet aktiv. Hans hämndbegär på Born tar onormala proportioner och jag blir jag lite irriterad på hand föresatser. Även om han moraliskt har rätt i fallet Born svär han sig samtidigt fri från egen skuld och dåliga samvete i en situation som många, inklusive jag själv, anser vara högst omoralisk och fel.
Dag tjugotvå: Det här upprör mig
tisdag 14 december 2010
Mysterious skin
Neil McCormac är redan som 8-åring medveten om den ömsesidiga kärleken mellan honom och hans baseballtränare. Under en sommar är Neils ensamstående mamma glad att få barnvakt när hon gör ett extra skift eller går på nästa dejt, och ser inga problem med relationen eftersom Neil är så lycklig. Men coachen flyttar, åren går och Neil växer upp till en hård och destruktiv tonåring.
Brian, som spelade i samma knattelag som Neil, har inga minnen av vad som hände honom timmarna innan han vaknade hemma i en garderob med blödande näsa. Tio år senare är Brian övertygad om att hans blackouter beror på att han blivit bortförd av utomjordingar och i jakten på svaret korsas hans väg åter med Neils. Mötet blir ett uppvaknande för dem båda.
Musikhjälpen 2010
Än viktigare än musiken är att vi i år stödjer Radiohjälpens insamling mot trafficking genom våra önskningar, så har du en 50-lapp att avvara eller kan tänka dig att skippa en julklapp eller två, önska du med!
måndag 13 december 2010
söndag 12 december 2010
Något gammalt, något nytt
- Gillian Flynn
- Harper Lee
- Curtis Sittenfeld
- Jón Kalman Stefansson
- Joyce Carol Oates
- Naomi Novik
- Neil Gaiman
- Chimamanda Ngozi Adichie
- Jeanette Winterson
- Sarah Waters
- Andrew Taylor
Helena på Fiktiviteter undrar dessutom vilka författare jag hoppas återvända till under året som kommer.
Jackson Brodie.
fredag 10 december 2010
Dag tjugo: Den här månaden
torsdag 9 december 2010
Dag nitton: Detta ångrar jag
Det är ju inte så stor idé att ångra att jag läste Samhälls på gymnasiet eller statskunskap på högskolan även om jag idag önskar att jag hade lagt tiden på något mer användbart. ;)
Bokgeografi - Polen
tisdag 7 december 2010
Ännu en bok på önskelistan
måndag 6 december 2010
Tematrio - Syskon
- Klanerna i Palos Verdes, en av de bästa böckerna jag läst i år, kretsar kring tvillingarna Medina och Jim och deras trasiga familj. Medina är asocial och utstött, Jim är allas gunstling, inte minst deras mors, och det starka bandet mellan tvillingarna sätts på hårda prov i denna hittills enda bok av Joy Nicholson.
- Sorgesång av Siri Hustvedt börjar med att Erik och Inga hittar ett mystiskt brev när de rensar bland sin fars saker efter hans begravning. Sökandet efter svaret på faderns gåta är en sak de har gemensamt men Inga och Erik hjälper även varandra då Inga är nybliven änka och Eriks är hopplöst förälskad i sin nya hyresgäst.
- I Den hemliga historien om en liten grupp studenter vid Hampden College som utöver klassisk grekiska ägnar sig åt dekadenta och experimentella riter, spelar relationen mellan tvillingarna Charles och Camilla en stor roll i de händelser som leder mot katastrof.
Dag arton: Min favoritfödelsedag
fredag 3 december 2010
Dag sjutton: Mitt favoritminne
torsdag 2 december 2010
Bokgeografi - Australien
Jag tjatar en del om Gillian Rubinstein, alias Lian Hearn, som skrev sagan om Otoriklanen, men jag gillar verkligen hennes vackra historia med fantasyvibbar. Hon föddes i England men flyttade till Australien på 70-talet där hon fortfarande är bosatt. Hon är aktuell med en ny bok, Blossoms and shadows som utspelar sig i 1850-talets Japan, mitt i språnget mellan den gamla och nya världen och den vill jag också läsa.
2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Australien. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.
Nam Le är född i Vietnam men familjen flydde innan han var ett år till Australien där han växte upp. Novellerna i hans internationellt prisade Båten utspelar både i hemlandet och runt om i världen. Omslaget till novellsamlingen av konstnären och fotografen Clifford Ross är en favorit.
3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Australien, som du inte läst, men är nyfiken på.
John Marsdens serie som börjar med I morgon när kriget kom låter verkligen som något för mig. Jag går ofta och fingrar på den i bibliotekets ungdomshylla men det kommer alltid något annat i vägen. Snart är det dags.
Dag sexton: Min första kyss
onsdag 1 december 2010
Dag femton: Mina drömmar
På dagen drömmer jag om att få sova en hel natt utan avbrott. Om att ta in på hotell den 1 januari och titta på Mad Men maraton på kanal 9. Om ett nytt lite mer kreativt jobb, men med samma lön och förmåner som på det multinationella storföretaget förstås. Om vårens minisemestrar eller långresan vi planerar om ett par år. Och att svenska spel ska ringa någon lördag, vilken som helst, jag är redo.
*Den som författade 30-dagarslistan glömde korrekturläsa eller så missar jag skillnaden mellan dag 10 och 14. Hur som helst, min gräns går vid ett klädinlägg per vecka...
tisdag 30 november 2010
Tematrio och julenkät i kombination
- Just kids av Patti Smith. Ända sedan jag såg Black+White, dokumentären om Sam Wagstaff och Robert Mapplethorpe där även Patti Smith var frekvent förekommande, har jag velat ha mer av dessa ikoner från 70-talets kulturscen i New York.
- Blodets meridian av Cormac McCarthy. En tidig McCarthy som beskrivs som en våldsam vilda västern historia. Det låter helt galet och väldigt McCarthyskt.
- Vad som helst av Margaret Atwood.
Det är också jultema i en enkät hos En bokcirkel för alla!
1) Vilken bok önskar du dig i julklapp?
Förutom de ovan är 90-talet.se och Boken om Okej typiska önska-mig-i-julklapp-för-jag-kommer-aldrig-köpa-dem-själv-böcker.
2) Om du fick ge en bok till vilken känd person du vill, vilken person skulle du välja och vilken bok? Skriv gärna varför.
Jag är rädd att det är för sent med Nordkoreas nuvarande ledare men om det är sant att Jong Un ska ta över skulle jag vilja ge honom boken Statsskick - att bygga en demokrati som en hjälp på vägen.
Som många andra ger jag bort En dag till sambon, alltså även till mig själv. Han får även Härdsmälta av Ben Elton.
4) Har du någon jultradition som du följer varje jul?
Vi brukar alltid titta på The Nightmare Before Christmas kvällen innan julafton. I år hotar M med att han även vill se Bad Santa. Jag är inte lika peppad på införandet av den traditionen. Förr om åren byggde jag alltid ett stort pussel runt julen, men med en liten marodör hemma får den traditionen vila några år.
5) Vad har du alltid på ditt julbord?
Har inga måsten. Eftersom vi äntligen firar jul hos oss i år blir det lätt jullunch och sedan bjuder jag nog på lamm till middag.
6) Vad önskar du dig i julklapp utöver boken i fråga
En ny flanellpyjamas eftersom min gamla trotjänare har nötts ut och spruckit. Jag sover inte i den men kvälls- och morgonmyser. Sedan önskar jag mig DVD boxar; Vampire Diaries, The Wire (hela serien, snälla tomten), Veronica Mars, Arkiv X, Buffy, osv. men det kan jag nog se mig om i stjärnorna efter.
söndag 28 november 2010
Vinterns läsning - varannan på engelska
Dag tretton: Den här veckan
Det är inte mycket som ryms utöver ekorrhjulet, (sova, dra son på snowracer till dagis, jobba, äta, tömma diskmaskinen…) men i veckan har jag också:
- Fixat de flesta julklapparna. Så skönt att ha det avklarat!
- Adventspyntat, vilket blev julpyntning när lilleman fick syn på tomtelådan. Nu är mitt tidigare så tjusiga fönster med gammelmormors adventsljusstake ett enda tacky tomtebo, men so be it.
- Sett Iron man 2. Ja, dräkten är cool och Robert Downey Jr bra som dryge Tony Stark, för att inte tala om Mickey Rourke som skurken Ivan, men inte mycket mer.
- Frusit, ergo, eldat i öppna spisen och druckit glögg. Systembolagets alkoholfria äppelglögg var en höjdare.
fredag 26 november 2010
Dag tolv: I min handväska
De blå plasttossorna är inget jag normalt har i väskan, men eftersom jag efter dagislämningen hade dem på fötterna tills jag mötte en annan förälder ute i backen som sa ”Akta så du inte trillar” så bor de nu tillfälligt där. Snögubben och en liten svamp med en tomte köpte jag på lunchen inför helgens adventspyntande.
torsdag 25 november 2010
Meningslöst, men roligt, tidsfördriv
onsdag 24 november 2010
Dag elva: Mitt syskon
Från djupet av mitt hjärta - tack!
- C.S. Lewis: Denne på Irland födde britt som redan som barn hittade på fantasivärldar med sin bror. Som vuxen kom fantasierna på pränt och han gav oss äventyret om Narnia i 7 delar. Min favorit sedan barnsben är Häxan och Lejonet.
- Marianne Fredriksson, en av våra svenska storsäljare som man antingen älskar eller hatar? Jag älskar, även om de boksläpp hon gjorde på 2000-talet inte riktigt föll mig på läppen. Favorit blir någon av de äldre, kanske Den som vandrar om natten.
- Dennis Lehane ger mig alltid underhållning och verklighetsflykt med sitt hårdkokta privatdeckarpar Kenzie och Gennaro men favoriten är hans fristående roman Patient 67.
Bokgeografi - Indien
1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Indien eller är skriven av en författare med anknytning dit.
William Suthcliffe skriver det man kanske kan kalla relationskomedier. 6xKärlek om ett kompisgäng i London gillade jag. En tripp till Indien handlar om Liz och Dave som gör en äventyrlig resa genom landet, men med helt olika motiv. Liz vill uppleva det spirituella och andliga Indien och Dave vill få Liz i säng. Det är med Daves något trångsynta och desperata ögon vi får se landet och det är inte helt smickrande, men småroligt emellanåt. Ännu roligare var det sökresultat jag fick när jag skulle fräscha upp minnet om boken:
Morgan Larsson, radioprataren som debuterat som författare med Radhusdisco, är en hängiven Indienresenär och åker tillbaka så ofta han kan. Kan vi förvänta oss en uppföljare med koppling till någon av alla hans resor dit?
3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Indien, som du inte läst, men är nyfiken på.
Tegelstensskrönan Shantaram av Gregory David Roberts står hemma i bokhyllan och hyllas av alla från sambon till ovan nämnde Morgan Larsson, men 900 sidor, det tar emot även om jag är mycket, mycket nyfiken.
tisdag 23 november 2010
Dag tio: Det här hade jag på mig idag
måndag 22 november 2010
Dag nio: Min tro
söndag 21 november 2010
Början av slutet - Harry Potter
"These are dark times, there is no denying.Our world has faced no greater threat than it does today"
Digitalt vs. analogt?
lördag 20 november 2010
fredag 19 november 2010
Revolt
Att den svenska titeln blev Revolt kan man tycka olika om, men det rimmar i alla fall inte illa med innehållet då striden mellan regeringen och rebellerna är det som hela tiden står i fokus. Just den biten är dramatisk, grym och lite tung. Det nya, oväntade som Hungerspelen och till viss del Fatta eld stod för kan inte återskapas eftersom vi nu känner till den cynism som råder och den högt utvecklade tekniken, men Collins presenterar ändå några vändningar och välkomna intriger för att behålla mitt intresse genom striderna. Det finns aspekter där som jag önskar att hon gått in mer i detalj på än annat i boken, det är ett visst fokus som saknas, men hon hanterar ändå avslutningen av sin megasuccé med den äran. Som helhet, som fenomen och som serie älskar jag Hungerspelen.
Att jag lämnade Revolt åt sitt öde i två veckor under min semester var lite olyckligt. Boken tjänar precis som de tidigare delarna på den hetsiga "jag-måste-få-veta-vad-som-händer-läsningen" även om den inte innehåller lika mycket cliff-hanger spänning. Att serien ska bli film känns allra tydligast i denna avslutande bok. Jag ser tydligt bilderna av svävare, hologramkartor och mutanter framför mig och rollbesättningen för den produktionen skulle jag mer än gärna delta i!
torsdag 18 november 2010
Dag sju: Min bästa vän
Vi gick 12 år i skolan tillsammans och blev ständigt förväxlade trots att vi inte är ett dugg lika. I sjuan lärde sig SO-Leif tidigt att ignorera våra skrattanfall. De gick över, men det bubblande fnisset gick inte heller att stoppa. I sjuan anslöt också H till vårt team och det ansågs väldigt konstigt att vi var tre tjejer som alltid umgicks. Men inte för oss.
Efter gymnasiet valde vi vitt skilda vägar och splittrades, i alla fall geografiskt. Numera bor vi alla tre inom en kilometers radie 130 mil från vår gamla hemort. Våra liv skiljer sig mycket åt men S och jag ses fortfarande någon gång i veckan. Hon är fadder till min son. På dagis undrar de hur vi är släkt eftersom hon hämtar ibland. Hon är så nära en syster du kan komma utan att vara syster svarar jag och det ses också som lite konstigt. Men inte för oss.
I dag mailade hon: ”Jag har fixat biljetter till Harry Potter på lördag. Ses då!” Kan det bli bättre?
Goda idéer
Jag har inga ljudböcker, men en hel del DVD-boxar, fast de allra flesta vill jag ju ha kvar....
onsdag 17 november 2010
Dag 6: Min dag
S (lilleman): Jag vill gå upp.
B (undertecknad): Nej, inte innan klockan ringer.
06.23 – 06.50
S: JAG VILL GÅ UPP.
B: Då får du gå upp själv.
S: JAG VILL INTE.
07.30
S: JAG VILL INTE HA OVERALL.
B: Grrr
07.40
S: JAG VILL INTE GÅ TILL DAGIS.
B: Johodå!
07:50
Lämnar en fullkomligt nöjd och glad son till hans favoritfröken. Inga problem. Hemma byter jag t-shirt efter morgonens träningspass, brottning med 3-åring och rask promenad uppför branta backen till förskolan.
07.55
Inser att jag har en kaffe till godo på mitt kaffekort så min andra stora last, förutom att köpa böcker, blir ”gratis” idag, en stor latte-to-go.
08.20
Logar in, undrar om jobbmailen funkar för första gången på 2 dagar? Nehej, inte än…
11.47
Höjer volymen och sitter kvar några minuter på kontoret innan lunch för att höra klart fina Dirty Dancing med Frida Hyvönen på radion. Lunchdiskussionen, som kan handla om allt mellan himmel och jord men sällan jobb, börjar i dag med skillnaden mellan tyska och svenska körkort och slutar med utomäktenskapliga barn i våra släkter.
E-m
Jobba, jobba. Mailen funkar nu men telefonen lägger av under telefonmötet med 4 kollegor från UK.
17.30
Fingerpasta, dvs. penne som man kan sätta på fingret, är ett säkert kort till middag. Ädelostsås till oss, korv till S. Jag ber om ursäkt för overallbråket i morse och S säger ”Jag ska inte göra så mer”. Inte jag heller, svarar jag men tänker Yeah, right!
19.45
M lägger S. Jag duschar, surfar och lyssnar på Spotify. Inte samtidigt dock.
20.15
Lilleman har slutat babbla i sovrummet och M ansluter i soffan. Vi börjar med fotoboken som far-och morföräldrarna ska få i julklapp, dricker glögg och tittar på Grey’s anatomy. Läser ut Revolt.
Ridå.
Bokgeografi: Mexiko
Jag har inte läst Guillermo Arriagas En svag doft av död, vilket är den enda av hans böcker som hittills översatts till svenska, men har sett många filmer till vilka han skrivit manus. Favoriten är Amores Perros från 2000.
2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Mexiko. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.
Jag läser gärna mer av Jerzy Kosinski och hans Pinball utspelar sig bland annat i Mexiko, (samt Kalifornien och New York) och handlar om ett popband vars identitet är okänd men som toppar listor världen över.
3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Mexiko, som du inte läst, men är nyfiken på.
Ännu en skribent som är både roman- och manusförfattare är Laura Esquivel vars mystiska, passionerade böcker jag gärna skulle testa.
tisdag 16 november 2010
Dag fem: Vad är kärlek?
Det färglada fladdret i bröstet då sonen sjunger, skrattar eller kramas och den svarta klumpen i magen när han mår dåligt.
måndag 15 november 2010
Tävla hos Lyran
söndag 14 november 2010
Dag fyra: Det här åt jag idag
Frukost: Kaffe, ljus fralla med skinka, tomat och gurka. Special K med mjölk. En halvtimme senare: Kaffe och en bulle då en kompis tittade förbi.
Lunch: Asiatisk nudelsallad med kyckling, grillade kamben och grönsallad. Strax efter lunch (nästa kompis tittar förbi): Kaffe, pepparkaka och bokstavskex.
Nio på kvällen: En kopp grönt te och två rostade mackor, en med räkor, en med marmelad och ost. Till sist, en liten mugg Blossa 2010, med smak av saffran i år. Helt OK, luktar dock mer än den smakar.
Novemberlördag
fredag 12 november 2010
Dag tre: Mina föräldrar
Min pappa bor kvar i den by där han är född och uppväxt, där han tog över gården som 22-åring. Han har med sina skogshuggarhänder gjort det finaste armband man kan tänka sig till mig. När han lämnar korsordsfåtöljen fångar han gärna abborre och halstrar på en brasa.
Tillsammans bakar de Sveriges godaste mjölkfria tunnbröd och klådda.
Sin 40-åriga bröllopsdag firade de i somras över en portion sjukhusmat p.g.a. en hjärtinfarkt. Nu räcker det, ni får inte bli äldre eller skruttigare. Jag står nämligen inte ut med tanken på att något kan hända er.
Dag två: Min första kärlek
I julklapp fick jag en vit porslinssvan med en röd ros i av Martin. Han fick en polkagrisklubba. Ouch.
Den hemliga historien
a) killarna har byggt sandslott
b) lilleman mot förmodan har sovit middag
M har däremot inte öppnat en enda bok på semestern och det är en unik händelse.
torsdag 11 november 2010
Dag ett: Let me introduce myself
Mina ledord, uppklistrade på anslagstavlan bakom min dator, är en något modifierad variant av AA's bön som jag först stötte på i Vonneguts Slaughterhouse 5:
30 dagar har november
Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick
onsdag 27 oktober 2010
Gone fishin'
Au revoir!