söndag 27 juni 2010

Sportradion - ett halleluja moment

Det har varit några bedrövliga VM-matcher i TV4's regi, då pratar jag inte om domarmissar eller utslagning av lag som jag satsat på i min Drömelva, det styr faktiskt inte Tv4 över. Inte heller är det vuvuzelatutandet, det har jag vant mig vid vid det här laget, men ljudet från kommentatorernas mikrofoner är för irriterande lågt. När de väl pratar vill säga, för bitvis under flera av helgens matcher tror jag att duon Robert Perlskog/Jens Fjellström har trillat bort helt innan det kommer någon sporadiskt kommentar om vem som nuddade bollen. Jag undrar om det är helt tydligt i deras kontrakt att de har betalt för att kommentera, inte bara titta på fotbollsmatchen?

Under Argentina - Mexico igår slog vi istället på radiosporten och lyssnade på Christian Olsson/Ralf Edström till tv-bilderna, vilken fröjd! Inte bara får vi kommentarer och analyser i realtid, men även information om spelarna och dessutom ett målande språk med metaforer utan motstycke. Till de TV4 sända matcherna får detta bli den nya given, jag tror till och med de sista 20 minuterna mellan Spanien och Chile hade blivit underhållande i sällskap med Radiosporten!

2 kommentarer:

  1. Håller med om att TV4 är en riktigt dålig fotbollskanal! Inte bra att ha italienare och fransmän i drömelvan heller. Nu får jag hoppas på Uruguay som har tre spelare med i mitt lag.

    SvaraRadera
  2. Mitt hopp står till Argentina!

    SvaraRadera