onsdag 16 juni 2010

Bokfrågornas ABC - del 29!

Bokfrågornas ABC har nått slutet, bokstaven Ö. Tack Lilla O för denna roliga lilla övning!

1. Berätta om en bok med övernaturliga inslag.
Var ska jag börja? Övernaturliga inslag har funnits länge, men aldrig har trenden varit större än nu. Det fullkomligt svämmar över av vampyr-, varulvs- och spökhistorier. Ett svenskt fantasybidrag är Anders Björkelids Ondvinter om syskonen Sunia och Wulff som besitter övernaturliga förmågor tack var sin härstamning från det mystiska släktet Blodet.

2. Berätta om en bok som innehåller en viktig överenskommelse.
Maria Ernestams debut Caipirinha med döden låter i alla fall påskina att Erica i sin stora sorg efter att ha blivit lämnad av sin pojkvän gör en överenskommelse med den charmerande döden som ringer på hennes dörr.

3. Berätta om en bok som innehåller en rejäl överraskning.
Här går det inte att skriva för mycket med risk för att spoila, men en bok som numera är mycket omskriven men inte var så analyserad 2004 när jag läste den är Dennis Lehanes Patient 67. Den överraskade mig mycket, så där så att jag fick bläddra tillbaka och läsa om många stycken. Love it. Har därför inte vågat mig på filmen än.

4. Vilka tre böcker står överst på din önskelista?
På önskelistan hamnar de där jag gärna vill ha men inte kommer mig för att köpa, inbundna så klart, just nu till exempel:
Just Kids – Patti Smith
Sommarljus - Jón Kalman Stefánsson
Slutet på Mr Y - Scarlett Thomas

2 kommentarer:

  1. Blev också överraskad av Patient 67. Så överraskad att jag var tvungen att läsa den en gång till med en gång. Har inte heller vågat se filmen, men förhoppningsvis var det tillräckligt länge sedan jag läste boken.

    Kul att du varit med och svarat!

    SvaraRadera
  2. Aha, du valde också Patient 67 :). Jag har planer på att lyssna på den i sommar för att se om jag hänger med bättre nu... eller så blir jag lika överraskad igen ;)

    SvaraRadera