fredag 2 juli 2010

The Twilight saga: Eclipse

M's brorson, lillemans trettonåriga kusin är på efterlängtat besök och då brukar jag få äran att gå med på bio. I går var vi båda överens att det var Eclipse vi ville se, så den varma sommarkvällen spenderade vi i Forks, Seattle i sällskap med bland annat vampyrer och formskiftare.

Sista terminen av high school närmar sig slutet, Bella och Edward är tillsammans igen, övertygade att de ska spendera evigheten tillsammans. Samtidigt pågår mystiska försvinnanden och mord i Seattle som familjen Cullen bevakar noga. Än en gång visar sig Bella vara i fara och ärkerivalerna vampyrer & varulvar bildar en skör allians för staden Forks och Bellas säkerhet. Jacob får än en gång en viktig plats i Bellas liv och hennes önskan att bli vampyr, som bara är självklart för henne själv, får hela tiden nya dimensioner.

Twilightsagans tredje del är både actionfylld och befriande rolig. Bellas pappa har flera sköna repliker och det är mycket humor kring hunk-fighten mellan Jacob och Edward samtidigt som äventyret och romantiken lever i allra högsta grad.

Twilight var OK, New Moon ett bottennapp men Eclipse tar sig ordentligt och är definitivt den bästa av de tre filmerna i serien. Att sedan Bella ständigt behöver skyddas känns något förlegat och hennes besatthet av att lämna familj och vänner för att omvandlas till en kall och själlös varelse kommer jag aldrig förstå, även om det är för Edward Cullen. 3-

2 kommentarer:

  1. Intressant, själv har jag ännu inte sett en enda av filmerna utan nöjt mig med böckerna men jag är rätt så sugen nu mitt i all hausse. Men troligen väntar jag tills alla finns på dvd och ser dem efter varandra.

    SvaraRadera
  2. Och själv är jag på god väg att åka bort och låna den fjärde boken för att få veta vad som händer...jag har bara sett filmerna tyvärr :)

    SvaraRadera