söndag 24 november 2013

#fiktivnovember nr 4

30 dagar har november...och de dagarna är som tur är snart över. För att uthärda gäller det att hitta ljus i novembermörkret. På det som är min arbetsplats sedan 12 år tillbaka finns det några entusiaster, mig inklusive, som gör sitt bästa för att mitt i den tråkigaste månaden skapa en riktigt rolig dag. Vår alldeles egna filmfestival!

En lördag i november bjuder vi våra medlemmar och deras vänner på film från morgon till kväll, i år var temat dessutom något som ligger mig varmt om hjärtat Har du läst filmen? Urvalet är enormt av filmer som bygger på litteratur och vi visade både klassiker som "To kill a mockingbird" och "Den tredje mannen" till alldeles nyutkomna "The Great Gatsby" och filmatiseringen av Sofi Oksanens "Utrensning", för att bara nämna några, vi hinner nämligen med ca 25 visningar på en dag. Sedan är man ganska mör, men glad och inspirerad! Jag vet att många med mig alltid ser fram emot denna speciella novemberdag.

Men nu lyder ju faktiskt frågan i Helenas novembertävling: Berätta om något du ser fram emot bortom november! så för min del får det bli två andra bidrag i kategorin böcker som blivit film, jag ser nämligen mycket fram emot att se dessa "tvåor" inom kort:1 kommentar:

  1. Vilken superbra idé med filmfestival i november, heja er!
    Catching fire ser jag också mycket fram emot, vet inte när jag ska få till en tittning bara...

    SvaraRadera