söndag 17 november 2013

Fiktiv november: fråga 3

För att fira Fiktiviteter-Helenas fyraårsdag i blogggosfären och för att gemensamt driva bort Novembermörkret deltar jag i #fiktivnovember. Första frågan, berätta om din  bästa läsupplevelse i år besvarades genom att länka till ett gammalt inlägg då John Greens "The falt in our stars" fortfarande är den starkaste bokupplevelsen under året. Fråga 2, berätta om din bästa icke-bokliga fiktivitet i år fick sitt svar på Instagram med tipset om finfina tv-serien "Orange is the new black" som dessutom fick mig att gå tillbaka till Jenji Kohans gamla Weeds som jag helt missat.

Fråga tre kräver dock att jag väcker min egen slumrande blogg till liv då Helena gett oss den delikata uppgiften att berätta om årets bästa dag.

För min del drar sig minnet genast till de lediga stunderna jag haft tillsammans med familjen, Londonresan och de fyra efterföljande semesterveckorna i somras. Mellan de obligatoriska resorna till släkten i Norrbotten och Småland unnade vi oss också en spontansemester, en road trip utan mål, men med mycket mening! Vi styrde bilen söder ut från Göteborg och efter några stopp hamnade vi i Malmö. Där bodde vi mitt i stan, betygsatte lekplatser, shoppade, spelade minigolf och åt middagar på Lilla Torg. På science fiction bokhandeln inhandlades bland annat Neil Gaimans "The ocean at the end of the lane" som slåss med Green om årets läsupplevelse. Bara en så'n sak.

Det underbara sommarvädret och den välkomnande staden med sitt fantastiska utbud av aktiviteter för stor och liten gör att jag faktiskt utnämner en av de dagarna till årets bästa, så som bara helt oplanerade, förutsättningslösa stunder kan bli.


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Verkligen härligt att minnas tillbaka till!

   Radera
 2. Men åh, en roadtrip utan mål - det måste jag också göra! Det låter helt fantastiskt, och barnen borde ju också verkligen gilla det, det blir en utmaning för min planeringstokiga hjärna också vilket jag nog mår väldigt bra av :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Att inte planera, nyttigt men utmanande.

   Radera
 3. Trevligt att ha dig tillbaka! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! I den 11 månaden återuppstod hon igen från de döda... :)

   Radera