onsdag 21 april 2010

Underbart och underhållande

Bokfrågornas ABC hos Lilla O närmar sig oundvikligen slutet, denna vecka med något lättare frågor på U:

1. Vilken ungdomsbok skulle du rekommendera till vuxna läsare?
Det har tjatats en hel del om Suzanne Collins Hungersepelen och Fatta eld, men de är ju så bra! Jag satte dem i händerna på både sambon och bästa kompisen som båda håller med.

2. Finns det några böcker som du undviker?
Jag har inte och tänker inte läsa Camilla Läckberg. Jag kan inte riktigt motivera varför, det är en magkänsla. Jag undviker generellt svenska deckare, men har blivit lite nyfiken på Hammarbyserien så ska jag bryta mitt mönster får det bli med Gerhardsen.

3. Berätta om en riktigt underhållande bok!
Underhållning är själva essensen med läsning och böcker. Blir jag inte underhållen på ett eller annat sätt lägger jag den ifrån mig. Se fråga 1, läser just nu, Tema långtbortistan etc. etc.

4. Och slutligen vill jag att du tipsar om en bok som är alldeles underbar!
Jag är svag för omslag och kan köpa böcker bara för att de ser underbara ut. Extra underbart blir det om innehållet också motsvarar utsidan.


2 kommentarer:

  1. Hammarbyserien tycker jag håller hög klass, men som småbarnsmamma reagerar jag på att de handlar om väldigt utsatta barn. Kan bara hålla med dig om Hungerspelen, Fatta eld har jag kvar att läsa.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte heller läst Läckberg och kan nog också bara skylla på magkänslan och möjligen ett visst mått av fördomsfullhet ;)

    SvaraRadera