måndag 27 april 2009

Kära vår,

Jag älskar dig! I många år levde jag utan vetskap om vitsippor, körsbärsträd, magnolior och forsythians blommor på kala stammar. Att du i april skulle kunna ha så många färger utanför gråskalan är smått ofattbart för en norrbottning. 15 år senare är jag fast, jag vill inte vara utan dig.

Men vet du vad tusentals nysningar och ögon som sticker som av nålar gör med kärleken, även om den är stark som min? Den får mig att vilja lämna dig, gömma mig, radera dig ur mitt minne för alltid. Men min längtan skulle bli för stor och nästa år när du knackar på min dörr kommer jag glatt att kasta mig i dina armar, trilla dit igen. För att få känna din klara andedräkt och rodnaden på kinderna efter en dag ute i ditt sällskap står jag ut.

lördag 4 april 2009

All denna tid

Trots sovmorgon har jag varit oerhört effektiv. Gått en timme i Skatås, läst GP på altanen, ätit lunch på altanen, läst bok på altanen. Duschat blommorna, dammtorkat fönsten, plockat undan saker som fått ligga kvar undanplockade, sett Grillad med Dregen, slagit av Grillad med Anna Book när det blev för pinsamt dåligt. Nu har jag hällt upp en öl, gräddar våfflor och ska se Robinson och några nya avsnitt Lost. Eller kanske en film? Jag har det så skönt, och jag saknar er mina älsklingar.

Singelliv

Jag var osäker på om jag skulle kunna njuta helt och fullt av att vara singel och barnfri. M och lilleman har redan åkt till norr, jag är kvar hemma och översvämmad med jobb i söder. Som tur är ansluter jag om en vecka för en liten dos sol, snö och påskägg.

Jag börjar min "ensamma vecka" med att gå på A Camp. Inte dumt alls. Konserten spretar lite, är stundtals lite för slamrig för min smak, men emellanåt blixtrar de till, och Nina, Nina, Nina. Så bra, så cool, så snygg. Om man som 35-åring kan ha en idol är du min. Middag och vin med en kompis innan gör att jag gäspar stort på spårvagnen hem, klockan är ju ändå över elva...Sedan surfar jag en timme med den bärbara datorn i sängen, ser "Berg flyttar in" innan jag somnar. Vaknar till runt nio och funderar på att gå upp, men nästa gång jag ser på klockan är hon 10.25. Om jag kan njuta av att vara själv? Jag tror minsann det.